Hodnotenie rozvoja vybraných regiónov na Slovensku: štúdia efektívnosti výkonu kompetencií stavebných úradov - Marišová, Eleonóra
Výkon stavebných kompetencií obcí v Slovenskej republike bol delegovaný zo štátnych orgánov na obce bez ohľadu na ich veľkosť. Mnohé obce preto využívajú zákonnú možnosť vytvárania spoločných stavebných úradov. Podľa Programového vyhlásenia vlády SR na roky 2020-2024 majú prejsť stavebné kompetencie z obcí späť na štát. Podpora udržateľnosti stavebného sektora v regiónoch SR.