Artificial Intelligence ako súčasť digitálnych technológií využívaných v digitálnej transformácii podnikov - Bednarčíková, Diana, 1996-
Digitálna transformácia a digitalizácia v podnikoch, čiže využívanie digitálnych technológií meniacich obchodné modely a podnik sa tak stáva digitálnym, ktoré sa výrazne rozšírili aj v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Artificial Intelligence (umelá inteligencia) ako jedna z kľúčových digitálnych technológií, umožňujúca vnímať, učiť sa a chápať ako ľudská inteligencia využívajúca stroje či počítače a umožňujúca podnikateľom využívať rôzne úlohy podporujúce podnikanie v rozličných sektoroch. Teoretické vymedzenie digitálnej transformácie a Artificial Intelligence, so zmapovaním aktuálneho stavu využívania Artificial Intelligence v subjektoch prostredníctvom realizovaných štúdií a príkladov konkrétnych aplikácií v spoločnostiach.