Kauzálny vzťah medzi energetickou spotrebou a ekonomickým rastom v krajinách EÚ - Tkáčová, Andrea
Zistenie kauzálnej závislosti medzi rastom energetickej spotreby a rastom reálneho HDP v krajinách EÚ za pomoci Grangerovho testu kauzality. Výskum, do ktorého sú zaradené všetky krajiny Európskej únie vrátane Veľkej Británie, je za sledované obdobie rokov 2000-2019, pričom zdrojmi dát je databáza Eurostatu.