Evaluation Criteria of Sustainable Solutions in Buildings Based on the Three Pillars of Sustainability - Eklová, Kateřina
Udržateľnosť budov ako komplexný problém zahŕňajúci viacero faktorov, riešení a technológií uplatnených v budove. Kritériá hodnotenia jednotlivých udržateľných riešení a technológií. Zoznam kritérií reprezentujúcich každý z troch pilierov udržateľnosti: environmentálny, ekonomický a sociálny. Hodnotenie dôležitosti kritérií skupinou odborníkov na nehnuteľnosti z Českej republiky – projektovými manažérmi, manažérmi udržateľnosti a správcami nehnuteľností (spolu 24 respondentov). Určenie najdôležitejších hodnotiacich kritérií pre výber udržateľného riešenia na základe analýzy, prinášajúce najväčší vnímaný prínos pre investora a vlastníka budovy, s poukázaním na to, ako odborníci vnímajú dôležitosť každého z troch pilierov udržateľnosti.