Risk Management and Efficiency of Cooperatives: A Study of Nepalese Cooperatives Societies - Paudel, Gyanendra Prasd
Riadenie rizík v družstvách, ako napr. problém nepriaznivého výberu, nedostatok transparentnosti či slabý systém riadenia, na príklade družstevných spoločenstiev v Nepále. Analýza riadenia rizík a efektívnosti práce s využitím kvantitatívnych aj kvalitatívnych metód. Odstraňovanie nekalých praktík zavedením prísnej a rýchlej regulácie. Riadenie úverového rizika družstva a vhodné systémy riadenia úverového rizika. Sledovanie rizikových premenných, významne spojených s finančnou výkonnosťou, efektívnosťou a organizačnými faktormi, pričom kvôli veľkému rozdielu vo veľkostiach činností medzi družstvami jednotný regulačný smer pre reformu politiky nemusí byť pre tento sektor účinný.