Joseph Samuel Nye a koncept moci v medzinárodných vzťahoch: teoretický rámec a príklady z praxe - Krištofová, Barbora
Diskusia o modernom chápaní moci. Prístup Josepha Nyea ku konceptualizácii moci, ktorý vysvetľuje povahu medzinárodných vzťahov. Joseph Nye vytvoril teoretický rámec, ktorý podnecuje dôslednú pozornosť k moci v jej rôznych formách. Nyeho teoretický koncept moci je doplnený príkladmi z praxe medzinárodných vzťahov. V práci sú použité predovšetkým kvalitatívne metódy, ktoré sú založené na analýze a syntéze, aby poskytli kontextovú a subjektívnu presnosť. Pre pochopenie moci v medzinárodných vzťahoch Nye zdôrazňuje kontextovú inteligenciu, ktorá je kľúčovou zručnosťou a umožňuje politikom a diplomatom byť úspešnými.