Economic and Legal Assessment of the Violation of Property Rights During the Occupation of Azerbaijani Territories - Hajiyeva, Nargiz
Nezákonné využívanie prírodných zdrojov, tovarov a výrobkov Arménskom počas okupácie azerbajdžanských území (Náhorný Karabach), napr. vývoz tovaru označovaného ako arménske výrobky. Právne a ekonomické posúdenie vlastníckych práv patriacich k týmto azerbajdžanským územiam, aj v rámci uznesení Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov a vzťahov s ostatnými štátmi, ako Rusko či USA. Analýza právneho a ekonomického rozsahu nezákonných činností po okupácii, ktorú Arménsko vykonalo na azerbajdžanských územiach. Regulácia vlastníckych práv na týchto územiach ako kľúčový problém v procese nezákonného používania tovarov, predmetov a iných zdrojov uprostred okupácie v medzinárodnej politike na základe geografických ukazovateľov. Pravidlá a predpisy krajiny, ako aj ustanovenia o vlastníckych právach, ich hlavné rozpory a vznikajúce problémy týkajúce sa presadzovania vlastníckych práv.