Prídavok a príplatok na dieťa - úprava súm - Jaško, Jozef
Prídavok na dieťa je najrozsiahlejšia forma priamej finančnej podpory štátu orientovanej na rodiny s nezaopatrenými deťmi. Ako štátna sociálna dávka sa poskytuje od 1. septembra 1994 a jej účelom je prispievať na výchovu a výživu nezaopatrených detí v rodine, pričom sa uplatňuje princíp solidarity medzi rodinami s deťmi a bezdetnými rodinami. Sumy prídavku a príplatku od 1. 1. 2022