Vysporiadanie príjmov zo závislej činnosti zo zahraničia - Valterová, Ivana
Vplyvom aktívnejších vzťahov so zahraničím je veľa prípadov, keď fyzické osoby majú príjmy zo zahraničných zdrojov, u ktorých potrebujú vyriešiť ich zdanenie. Ak fyzickej osobe plynú príjmy nielen zo štátu, kde je daňovým rezidentom, ale len alebo aj z iného štátu, kde pracuje, môžu tieto príjmy podliehať daňovej povinnosti podľa daňových predpisov oboch štátov. Na vylúčenie medzinárodného dvojitého zdanenia štáty uzatvárajú medzinárodné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia.