Taxonomie v EU Nové slovo, staré (a trvalé) úkoly - Geussová, Milena
EÚ doplňuje Zelenú dohodu (European Green Deal) novou sadou regulácií, ktoré majú pomôcť k naplneniu záväzkov nielen v oblasti klimatických zmien. Jedným z regulačných opatrení je taxonómia EÚ, ktorá zavádza šesť záväzkov v oblasti životného prostredia. Vyplynie z toho, do akej miery je ekonomická činnosť environmentálne udržateľná.