Rekvalifikácia fyzických osôb - Mrukviová Tomiová, Sandra
Rekvalifikácia fyzických osôb je významným a dôležitým právnym inštitútom, ktorý získaním nových znalostí a zručností, teoretickou alebo praktickou prípravou umožňujúcou pracovné uplatnenie vo vhodnej činnosti alebo vo vhodnej oblasti umožňuje opätovné zapojenie rekvalifikovaných osôb do pracovného procesu a tým zároveň aj ich zapojenie do sociálneho a spoločenského života. Rekvalifikáciu upravuje z viacerých uhlov pohľadu niekoľko právnych predpisov.