Prospects for Extraction of Useful Elements out of the Brines of the Pre-carpathian Downfold - Kosharna, Sophia
Predkarpatské údolie, ako dôležité strategické centrum pre ťažbu draselných solí. Vzniknuté post-ťažobné územia, ako zdroj akumulácie negatívnych environmentálnych vplyvov. Spracovanie druhotných zdrojov s obsahom zložiek soli pre pokrytie súčasného národného dopytu a zvýšenie konkurencieschopnosti Ukrajiny na svetovom trhu. Možnosti spracovania soľanky z lomu Dombrowsky ložiska Kaluš-Golinsky.