Proč si Polsko brání své uhlí a co všechno pro něj znamená? - Halfarová, Hana
Pre Poľsko je čierne uhlie symbolom suverenity a nezávislosti. Podľa nariadenia EÚ by sa mala v roku 2049 ukončiť ťažba uhlia, s čím sa krajina odmieta zmieriť. Táto hornina je nielen zdrojom energie, ale aj záruka pracovných miest a daňových príjmov.