Zemní plyn schválen jako udržitelné palivo - Adámková, Alena
Na základe taxonómie EÚ Európska komisia potvrdila, že technológie využívajúce jadro a plyn budú zaradené medzi udržateľné investície. V prípade zemného plynu sa podarilo zmierniť prísne pravidlá, zostala len povinnosť plne prejsť na nízko emisné plyny v roku 2035. Budúcnosť zemného plynu v ČR.