Central Banking Challenges Posed by Uncertain Climate Change and Natural Disasters - Hansen, Lars Peter
Klimatické zmeny predstavujú dôležitú politickú výzvu pre vlády na celom svete. Výzva je o to ťažšia, že do určovania politiky na celom svete je zapojených množstvo potenciálnych tvorcov politiky. Aká by potom mala byť úloha centrálnych bánk? Snaha, aby si centrálne banky zachovali svoju dôveryhodnosť a dôležitú vzdialenosť od politickej arény. Systémové riziko, zmena klímy, prírodné katastrofy a ich možný vplyv na nestabilitu v bankovom sektore.