Building Information Modeling v rozpočtování - Strnad, Michal
Implementácia Building Information Modeling (BIM) v rozpočtovaní nákladov stavebnej činnosti ako jednej z finančne najnáročnejších a neustále sa meniacich implementačných miest, pričom rozpočet musí tvoriť transparentný a efektívny spôsob komunikácie v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov a preto je nevyhnutné vytvoriť štruktúru, ktorú predstavuje cenový systém. Dôležitosť dodržiavania zásad rozpočtovania a technických noriem a potreba mať kvalitné dokumenty, ako projektovú dokumentáciu. Riziká v spojení s BIM v kalkuláciách a rozpočtovaní: riziká spôsobené ľudským, technických a politickým faktorom. Riziká a výhody vyplývajúce z implementácie BIM pre účastníkov projektu. Implementácia BIM v rámci investičnej fázy, súvisiace zmeny počas nej a faktory na životný cyklus stavby.