Rozšiřování budov s téměř nulovou spotřebou energie a aplikace nákladového optima - Karásek, Jiří
Priblíženie témy budov s takmer nulovou spotrebou energie (nearly Zero Energy Buildings, nZEB) a nákladovo optimálnou úrovňou. Definícia nZEB, vychádzajúca z európskej a národnej legislatívy v Českej republike – smernice, právne predpisy a pod. Stanovenie modelu pre porovnanie nákladov na výstavbu a prevádzku nZEB. Podiel novej nízkoenergetickej výstavby na trhu v ČR, ktorý predstavuje približne 4 % ročne.