Fiscal and Monetary Stabilization Policy at the Zero Lower Bound: Consequences of Limited Foresight - Woodford, Michael
Skúmanie, do akej miery je možná makroekonomická stabilizácia, keď je nulová spodná hranica relevantným obmedzením účinnosti konvenčnej menovej politiky za predpokladu obmedzenej racionality. Prehodnotenie potenciálnej úlohy proticyklických fiškálnych transferov ako nástroja stabilizačnej politiky. Ricardiánska ekvivalencia.