Nepříznivé aspekty procesu obnovy nemovitých památek z hlediska závazného stanoviska orgánu památkové péče a délky správního řízení - Vondruška, Michal
Problematika ochrany kultúrnych pamiatok a historických budov, na ktoré sa vzťahujú prísne právne predpisy v rámci Českej republiky a v kombinácii so stavebnými a správnymi predpismi sú pre vlastníkov pamiatok veľmi komplikované a v niektorých prípadoch môžu byť pre ochranu pamiatok kontraproduktívne. Nepriaznivé aspekty procesu obnovy nehnuteľných pamiatok z hľadiska zodpovednosti za obsah stavebno-technologických pokynov vo vydaných stanoviskách orgánov pamiatkovej ochrany a dĺžky správneho konania.