Regionální vývoj cen nemovitostí 1920 – 1944, komparace k hospodářskému vývoji - Beran, Václav
Situácia a dynamický vývoj na trhu s nehnuteľnosťami v Československu medzi prvou a druhou svetovou vojnou (Prvá česko-slovenská republika), so zameraním na české krajiny na základe sumarizácie údajov z dobových inzerátov (1920 – 1944). Zmapovanie trhu s nehnuteľnosťami vo vybraných lokalitách do začiatku druhej svetovej vojny. Porovnanie k hospodárskemu vývoju, keďže toto obdobie zahŕňa výrazné hospodárske oživenie po prvej svetovej vojne, ale aj obdobie zaťažené hospodárskou krízou, a vytvorené ekonomické prostredie, ktoré možno nazvať prostredím prehriateho ekonomického boomu prinieslo vysoké zisky.