Cash: A Blessing or a Curse? - Alvarez, Fernando
Hotovosť ako najdôležitejšia platobná metóda používaná v Mexiku. Jednoduchý model hotovostného úveru pre analýzu blahobytu. Politiky obmedzujúce používanie hotovosti a dôsledky týchto politík na blahobyt. Vyčíslenie nákladov na zdanenie hotovosti. Sociálne výhody potláčania trestných činov súvisiacich s hotovosťou. Sociálne výhody obmedzenia používania hotovosti a ich závislosť od odhadov elasticity kriminality a neformálnosti, ktoré boli získané z dvoch prirodzených experimentov v Mexiku, ktoré podporovali používanie debetných kariet.