The Supply and Demand for Safe Assets - Gorton, Gary
Bezpečné aktíva sa požadujú na uchovávanie hodnoty (na uľahčenie spotreby medzičasom) a ako kolaterál (na uľahčenie úverovania v čase). Niektoré sú dodávané verejne (štátne dlhopisy) a niektoré súkromne (cenné papiere kryté aktívami). Súkromné ​​aktíva sú v kvalite heterogénne a informácie o ich kvalite znižujú ich bezpečnostné vlastnosti. Optimálna dlhopisová politika, keď dlhopisy nie sú kolaterálom (zábezpekou) a optimálna dlhopisová politika s dlhopismi ako kolaterálom.