Optimal Monetary Policy and Disclosure With an Informationally-Constrained Central Banker - Iovino, Luigi
Aká je povaha optimálnej menovej politiky a zverejňovania informácií centrálnou bankou, keď si menová autorita nie je istá ekonomickým stavom? Úvaha o modeli, v ktorom firmy rozhodujú o nominálnych cenách a centrálna banka stanovuje nominálnu úrokovú sadzbu pri neúplných informáciách. Zistenie, že implementácia prideľovania flexibilných cien je uskutočniteľná a optimálna napriek existencii mnohých obmedzení merateľnosti. Optimálne prijímanie menovej politiky vzhľadom na informačné obmedzenia firiem a centrálneho bankára. Firmy a nominálne cenové rozhodnutia v neistote ekonomického stavu. Centrálna banka a stanovenie nominálnej úrokovej sadzby pri neistote ekonomického stavu.