Central Bank Policy and the Concentration of Risk: Empirical Estimates - Coimbra, Nuno
Empirické odhady podstupovania rizika na úrovni finančného sprostredkovateľa. Súhra medzi reguláciou a menovou politikou, ktorá určuje finančnú stabilitu. Systémové riziko a jeho koncentrácia v bankovom sektore. Kompromis medzi stimuláciou ekonomiky a finančnou stabilitou. Finančná stabilita a systémové riziko. Model VaR (Value-at-Risk).