Project Management: How to Assess a Project's Success - Prostějovská, Zita
Štruktúrovaný prehľad teoretických otázok literatúry súvisiacej s riadením projektov a návrh kritérií hodnotenia úspešnosti týchto projektov na základe praktických skúseností s riadením stavebných projektov. Demonštrovanie navrhovaných kritérií a ich vplyv na projekt na prípadovej štúdii vybraných stavebných projektov (výstavba 24 rodinných domov a jednej administratívnej budovy s rozmedzím rokov 1994 až 2013), s uvedením aj možného praktického prístupu k hodnoteniu úspešnosti projektov. Tzv. železný trojuholník (Iron Triangle – náklady, čas a kvalita) v súčasnosti už ako nedostatočný jediný faktor úspechu projektu, keďže je potrebné zohľadniť ďalšie kritériá umožňujúce zainteresovaným stranám akceptovať výsledky projektu a ich podcenenie môže viesť k negatívnemu postoju zainteresovaných strán, obštrukciám pri realizácii projektu a prekročeniu nákladov a časového harmonogramu.