Case Study: BIM Protocol for Skanska (Czech Republic) - Kvirenc, Patrik
Problematika technickej podpory modelu v stavebných projektoch v oblasti BIM (Building Informaton Modeling, informačné modelovanie budov). Požiadavky na plánovanie (protokol BIM), ktoré opisujú technickú pripravenosť modelov, dopĺňanie údajov, zdieľanie informácií, komunikáciu a ďalšie procesy v stavebných projektoch. Vypracovanie protokolu BIM bol pre spoločnosť Skanska Inc., skladajúceho sa z niekoľkých častí. Predstavenie spoločnosti Skanska a jej postavenie v oblasti BIM na českom trhu. Analýza samotného dokumentu s jeho prílohami, pripraveného v spolupráci so spoločnosťou Skanska a vzťahujúceho sa na komerčné a rezidenčné projekty v oblasti výstavby budov. Význam protokolu BIM pri riadení projektov spoločnosti Skanska.