Poskytovanie humanitárnej pomoci z rozpočtu obce - Veverková Konečná, Ingrid
Vláda SR vyhlásila mimoriadmu situáciu pre územie SR z dôvodu hromadného prílevu cudzincov na Slovensko, spôsobeného vojnovým konfliktom na Ukrajine. Postupovala podľa § 8 zákona č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov uznensením č. 142 z 26. 2. 2022. Vytvorenie podmienok na prijatie nevyhnutných opatrení na zamedzennie a zmierenie následkov mimoriadnej udalosti v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR.