On the Nature/Reasons for the Long-Term Non-Linearity of Economic Development - Andrášik, Ladislav
Predstavenie trochu netradičného prístupu k pochopeniu vlastností a príčin dlhodobej nelinearity ekonomického vývoja ako celku. Využívanie výhod perspektívnych ontologických, metodologických a teoretických pohľadov na časovú zložitosť rozvíjajúcich sa ekonomík. Formálny (matematický a výpočtový) prístup k dlhodobému ekonomickému rozvoju. Tvorba modelov vo výpočtových zariadeniach a ich simulácia v softvéri STELLA a Excel. Modely Goodwin, Cournot and Ezekiel.