Transformation of Integration Policies: The Case of the Slovak and Czech Republic - Seresová, Terézia, 1991-
Analýza dokumentov integračnej politiky Slovenskej republiky a Českej republiky. Zisťovanie, ako dva štáty, ktoré v minulosti tvorili jeden štátny celok, pristupujú v súčasnosti k politike integrácie cudzincov. Prehľad medzinárodnej migrácie v ČR a SR po roku 1993. Analýza dát MIPEX (Migration Integration Policy Index) pre ČR a SR. Výsledky analýzy ukazujú, že Česká republika je v súčasnosti z legislatívneho hľadiska kvalitnejšie pripravená na prichádzajúcich migrantov ako Slovensko.