Poučme sa pri zavádzaní povinného zberu textilu od Dánska - Vargová, Ľubica
Termín povinného zberu textilu v Dánsku sa posunul na 1. 7. 2023 z r. 2022. Zber a nakladanie s textilným odpadom majú byť v kompetencii obce. Financovať ho budú obyvatelia z poplatkov za komunálny odpad. Termín sa presunul kvôli plánu uplatniť rozšírenú zodpovednosť výrobcov na textil. Smerom k severskej textilnej stratégii. Mapovanie textilných tokov v Dánsku. Susedská kontrola. Ako bude systém rozšírenej zodpovednosti výrobcov za odevy fungovať v Dánsku.