Workforce Diversity Management: A Systematic Literature Review - Seliverstova, Yana
Pracovná sila organizácie pozostáva z rôznorodých jedincov s rozdielmi, ktoré môžu byť viditeľné (rasa, etnická príslušnosť, vek, pohlavie, telesné schopnosti a pod.) a neviditeľné (vzdelanie, kompetencie a zručnosti, motivácia, pracovné skúsenosti atď.). Riadenie rozmanitosti pracovnej sily ako nástroj, ktorý treba zvážiť, ak organizácia chce, aby jednotlivci prispeli k výkonnosti organizácie. Analýza literatúry o teórii riadenia rôznorodej pracovnej sily v organizáciách.