Research into Unplanned Purchases on the Serbian Market - Đukić, Suzana
Impulzívne nákupy, ktoré spotrebitelia pred vstupom do predajne neplánovali a sú stimulované náhlymi potrebami spotrebiteľov, momentálnou náladou, odporúčaniami predajcu alebo iných spotrebiteľov, ako aj stimulmi v predajni, ako sú atmosféra v predajni, zľavnené ceny, darčeky, atď. Impulzný nákup spotrebiteľom uľahčujú mnohé inovácie, ako napr. flexibilná pracovná doba obchodov, cenovo dostupná ponuka produktov/služieb, online predaj, ponuka tzv. „instantných“ pôžičiek, existencia bankomatov. Základné charakteristiky neplánovaných nákupov a faktory, ktoré ovplyvňujú spotrebiteľské správanie pri takýchto nákupoch. Najvýznamnejšie motívy neplánovaných nákupov uskutočnených spotrebiteľmi v Srbskej republike.