The Impact of Consumption Smoothing on the Development of the Czech Economy in the Most Recent 30 Years - Hronová, Stanislava
Výdavky domácností a konečná spotreba sú odrazom ekonomického správania sa domácností, dôležitým pre rozvoj ekonomiky. Pri hospodárskej recesii domácnosti reagujú v spotrebnom správaní nie okamžite, ale s oneskorením, ktoré sa spomaľuje a zmierňuje krízu. Keď ale príde oživenie, pomalší rast spotreby spomaľuje ekonomiku. Za posledných 30 rokov prešla česká ekonomika štyrmi krízami. Zistenie, či efekt oneskorenej spotreby má vplyv na turbulentný vývoj v českej ekonomike. Úloha výdavkov na aktíva s rôznou dobou životnosti. Verejne dostupné údaje z Českého štatistického úradu.