Funding of Destination Management Organisations in Slovakia from State Resources - Šebová, Ľubica, 1978-
Financovanie organizácií cestovného ruchu na Slovensku prostredníctvom štátnych dotácií. Realizuje sa na základe zákona č. 91/2010 Z. z. o podpore cestovného ruchu v znení neskorších predpisov. Podpora cestovného ruchu v Slovenskej republike, práva a povinnosti fyzických osôb a právnických osôb pôsobiacich v cestovnom ruchu, tvorba koncepčných dokumentov a financovanie rozvoja cestovného ruchu. Výška finančných prostriedkov daná štátom neustále rastie od roku 2012 do 2021.