The Last Dozen of Years of OR Research in Czechia and Slovakia - Jablonský, Josef
História a úspechy operačného výskumu (OV, angl. operations research – OR) v Česku a na Slovensku v rokoch 2010 až 2021, vrátane najvýznamnejších odborných podujatí OV v regióne. História časopisu Central European Journal of Operations Research od jeho počiatkov až po súčasnosť. Analýza hlavných bibliometrických a publikačných trendov v akademickom výskume OV relevantných pre región, s úvodom k aktuálnemu číslu obsahujúce výsledky najnovšieho výskumu OV v oboch krajinách.