Implementation of MGWR‑SAR Models for Investigating a Local Particularity of European Regional Innovation Processes - Furková, Andrea, 1975-
Priestorové efekty, priestorová autokorelácia a heterogenita v kontexte európskych regionálnych inovačných aktivít. Simultánne zohľadnenie priestorových efektov po procesoch generovania údajov, zmiešaná geograficky vážená regresia – priestorový autoregresný model. Priestorová diferenciácia parametrov modelu, predpokladané heterogénne reakcie regionálneho inovačného výstupu na inovačné vstupy. Priestorová diferenciácia všetkých uvažovaných parametrov a priestorové presahy predstavujú významný faktor zvyšovania inovácie.