Revealed Comparative Advantages in Academic Publishing of "Old" and "New" European Union Member States 1998–2018 - Grančay, Martin, 1984-2024
Skúmanie komparatívnych výhod krajín Európskej únie (EÚ) v 254 oblastiach výskumu a ich vývoj od roku 1998 do roku 2018 s využitím variantu indexu Revealed Comparative Advantage. Rozdelenie "starých" a "nových" členov EÚ a ich vzájomné zbližovanie. Charakteristika komparatívnej výhody. Konvergencia výskumu v Európskej únii.