Námestie SNP v Banskej Bystrici ako objekt skúmania jazykovej krajiny - Jurčáková, Edita
Vývoj jazykovej krajiny v historickom kontexte Námestia SNP v Banskej Bystrici a zmapovanie jeho súčasného priestoru s akcentom na lokalizáciu a zastúpenie prevádzok. Používanie jazykov v jazykovej krajine a typy signs, ktoré konštituujú jazykovú krajinu námestia. Signs ako základné komunikačné jednotky jazykovej krajiny. Námestie SNP v Banskej Bystrici v diachrónnych súvislostiach. Názvy Námestia SNP v historickom kontexte. Charakteristika súčasného jazykového priestoru jazykovej krajiny Námestia SNP - lokácia a zastúpenie budov, firiem a inštitúcií.