Služby z pohľadu DPH - Betáková, Jaroslava
Vymedzenie služby na účely DPH v zmysle zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. (zákon o DPH) a ustálených záverov Súdneho dvora Európskej únie, keďže nie každá fakturácia platiteľom dane má obsahovať aj DPH a fakturácie rôznych finančných plnení nie sú predmetom DPH, napr. náhrady škôd, pokuty a penále. Nevyhnutné podmienky na to, aby určité plnenie bolo predmetom DPH: existencia protihodnoty, postavenie dodávateľa ako zdaniteľnej osoby, existencia právneho vzťahu a charakter plnenia, priama väzba medzi poskytnutou službou a prijatou platbou. Definícia služby na účely DPH. Služba a vznik daňovej povinnosti. Riešenie problematiky, či je prezentácia loga firmy službou na účely DPH.