Vybrané úpravy čiastkového základu dane podnikateľa účtujúceho v sústave jednoduchého účtovníctva v tlačive daňového priznania k dani z príjmov fyzických osôb typ B – pripočítateľné a odpočítateľné položky - Brnová, Miroslava
Zmeny pri vyrovnávaní daňovej povinnosti prostredníctvom daňového priznania k dani z príjmov fyzických osôb typ B. Úpravy základu dane (čiastkového základu dane) z príjmov z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti v určitých situáciách, pričom niektoré úpravy základu dane sa uvádzajú aj na špecifických riadkoch daňového priznania, konkrétne pri príjmoch z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti na riadkoch 43 a 44. Problematika špeciálnych úprav základu dane a vybraných úprav základu dane, ktoré ovplyvňujú priamo príjmy a výdavky v rámci účtovných uzávierkových operácií, s názornými príkladmi.