Audit ako certifikát kvality účtovnej závierky – zákonný alebo dobrovoľný - Cvečková, Mária
Audítor a právny rámec výkonu profesie audítora, aj s krátkym pohľadom do minulosti. Audit ako proces a možnosti rozlíšenia v zásadných rysoch vplyvu významnej a nevýznamnej chyby. Zodpovednosť audítora verzus zodpovednosť účtovnej jednotky. Audítorské dôkazy a podklady pre audit – štandardný zoznam požiadaviek audítora. Audítorská správa a druhy názorov, list odporúčaní. Povinnosť overenia účtovnej závierky audítorom podľa § 19 zákona o účtovníctve a zmeny tejto zákonnej povinnosti v horizonte rokov 2019 – 2022. Užitočnosť auditu aj tam, kde to nevyžaduje zákon a kvalita práce audítora.