Odpočet na investície - Kočiš, Michal
Novelizácia zákona o dani z príjmov, ponúkajúca nové možnosti zníženia základu dane daňového subjektu a zavedenie nového daňového inštitútu – odpočtu na investície, mechanizmu umožňujúceho odpočítanie výdavkov/nákladov pri investíciách s vyššou pridanou hodnotou v rámci daňovej podpory priemyslu 4.0. Predstavenie predmetného nového daňového inštitútu, so zameraním na jeho konštitutívne znaky, odlíšenie od iných daňových režimov vzťahujúcich sa na uplatňovanie daňových výdavkov a jeho praktické uplatnenie v praxi. Výpočet priemernej výšky investície. Určenie, čo sa na účely odpočtu považuje za investíciu, pre koho je odpočet na investície určený a pre koho je nedostupný. Investičný plán a časové aspekty uplatňovania odpočtu na investície. Zánik a strata nároku na odpočet.