Smart Cities – Overview of Citizen Participation across Application Domains - Rafaj, Oliver, 1989-
Smart Cities - mestá, ktoré využívajú moderné informačné a komunikačné technológie (IKT) na zabezpečenie poskytovania verejných služieb svojim občanom. Koncept Smart Cities a prehľad o vývoji občianskej participácie medzi jednotlivými aplikačnými doménami. Zapojenie občanov do navrhovania a tvorby konkrétnych verejných služieb vo vybraných aplikačných doménach.