Building Trust—One Gift at a Time - Servátka, Maroš, 1976-
Experiment hodnotiaci vplyv darovania darov na budovanie dôvery na základe štandardnej verzie investičnej hry. Metodika darovania daru zahŕňa fázu diktátora, v ktorej sa správca rozhoduje, či dar poskytne zverencovi predtým, ako obaja pristúpia k investičnej hre. V takomto prípade väčšina správcov ponúka svoj dar zverencom, v dôsledku čoho prijatie daru výrazne zvyšuje sumy, ktoré posielajú zverenci, keď sa kontrolujú rozdiely vo vznikajúcich výplatách – správcovia si však poskytnutím daru nepolepšia, keďže zvýšenie sumy zaslanej správcami nie je dostatočne veľké na to, aby kompenzovalo stratu správcov spojenú s nákladmi na poskytnutie daru.