Stratégie pre biohospodárstvo v členských štátoch EÚ - Rajčániová, Miroslava
Biohospodárstvo ako hospodárstvo založené na biologických zdrojoch nadobúda v politickej agende EÚ čoraz väčší význam, pretože jeho implementácia sa považuje za nevyhnutnú reakciu na súčasné sociálno-ekonomické problémy, akými sú zmena klímy a vyčerpávanie zdrojov. Na podporu prepojenia ekonomického rastu a environmentálnej udržateľnosti prijala EÚ osobitnú stratégiu pre biohospodárstvo, ktorá by mala byť doplnená aj národnými stratégiami. Kritická analýza stratégie EÚ a jednotlivých členských štátov zameraných na biohospodárstvo.