Právne predpoklady pre vykonateľnosť platobného výmeru - Hrtánek, Ladislav
Platobný výmer je podstatným rozhodnutím v daňovom konaní, nakoľko sa ním správcom dane vyrubuje výška daňovej platby, musí byť doručený výhradne daňovému subjektu a následne začne plynúť odvolacia lehota. Právoplatnosť a vykonateľnosť platobného výmeru.