Zmena právnej formy podnikania z hľadiska daní a účtovníctva - Gášpárová, Eva
Podnikateľ môže pôsobiť ako fyzická osoba alebo ako právnická osoba, čo je rozhodujúce kritérium pre výber právnej formy. Právna forma môže mať potom podobu podniku jednotlivca (v prípade fyzickej osoby) alebo podobu obchodnej spoločnosti, družstva alebo štátneho podniku. Predaj podniku fyzickej osoby obchodnej spoločnosti. Vklad podniku fyzickej osoby do základného imania obchodnej spoločnosti.