Digitálna gramotnosť ako ju (ne)poznáme - Lukáč, Jozef, 1991-
Digitálna gramotnosť ako fenomén, bez ktorého nebude možné v budúcnosti vykonávať vzdelávací proces, zamestnanie a ostatné bežné činnosti. Analýza digitálnej gramotnosti z pohľadu teoretických prístupov viacerých autorov, ktorí v tejto oblasti realizovali relevantné výstupy. Vytvorenie programov a školení, na základe ktorých viaceré skupiny obyvateľstva, ktoré v tejto oblasti nedosahujú požadovanú úroveň, získajú strategickú výhodu a budú uplatniteľní napr. pri hľadaní zamestnania. Najviac ohrozenými skupinami sú pracujúci v tzv. striebornej ekonomike, dôchodcovia a marginalizované skupiny obyvateľstva.