Přechod na zelenou aneb energetická utopie v praxi - Šolcová, Zuzana
Hoci na ESG trendoch je veľa pozitívnych vecí, pre energetiku ako takú môže byť tento smer nebezpečný. Z energetického mixu sú vytlačované konvenčné zdroje, ktoré sú zárukou stability energetických sústav. Výstavba obnoviteľných zdrojov energie. Masové nasadenie elektromobilov a nedostatok energie. Trend vyrábania energie doma - solárne panely a tepelné čerpadlá.