Gender (In)Equality in Slovak Ministries Through the Perspective of Gender Regimes - Sloboda, Matúš
Politika Európskej únie v oblasti rodovej rovnosti a presadzovanie vyššieho zastúpenia žien na nevolených mocenských pozíciách. Stratégia Európskej komisie pre rodovú rovnosť 2020-2025 zdôrazňuje, že nielen vo volených funkciách do zákonodarných orgánov, ale aj v iných oblastiach politických inštitúcií je dlhodobý trend zvyšovania zastúpenia mužov na najvyšších pozíciách v celej Európe. Rodové bariéry v politickom zastúpení žien. Index rodovej rovnosti.